Leah A

Nest A van Cita vom Forst Ostenwalde (Leah)

Geboren op 2 Juli 2005, 4 reuen en 1 teef
Vader: Castor von der Hirtenburg
Moeder: Cita vom Forst Ostenwalde (Leah)

Verslag Fokkersdag 19 Maart 2006
Aanwezigen: Vader, Moeder, 4 reuen en 1 teef.
“Mooie combinatie, veel harmonie en uniformiteit. Prima karakters, een plezier om zo’n nest te keuren.”

Uitgebreide beoordelingen Fokkersdag

 • Vader (Castor von der Hinterburg):
  “Schitterende reu, uitmuntend totaal beeld, prachtig reuenhoofd met goed oog en gebit. Harmonisch vloeiend gebouwd, correcte hoekingen, goede benen en voeten. Prima rugbelijning en staartaanzet, prima gangwerk, zelfbewust en evenwichtig karakter.
 • Moeder (Cita vom Forst Ostenwalde (Leah):
  “Harmonisch gebouwde teef, zeer vrouwelijk hoofd, goed oog met juiste expressie, goed oor en gebit. Correcte hals en shouder, prima front, voldoende borstdiepte iets te sterk oplopende buiklijn. Goed geplaatst en gedragen staart, goede haarstructuur, de ruglijn moet wat strakker.”
 • Amber van de Oude IJssel:
  “Teef van prachtig type, krachtig gebouwd en toch vrouwelijk, goed hoofd, goed gebit, correcte hals, uitmuntende voorhandhoeking, voorborst en ribwelving. Rechte benen, goede voeten, zag graag iets meer achterhandhoeking. Is op dit moment iets overbouwd, heeft schitterende beharing en voor leeftijd, goed gangwerk en heerlijk temperament.”
 • Aico van de Oude IJssel:
  “Zwaar gebouwde forse reu, mooi reuenhoofd, prachtig oog, prima oor en gebit. Correcte voorhandhoeking, prima voorborst en ribben, recht voorbenen en polsen, goede achterhand, goede staartaanzet en dracht. Voor deze leeftijd is de hond wel erg zwaar gebouwd.”
 • Arco van de Oude Ijssel:
  “Reu van goede maat, goed reuenhoofd, goede oogkleur maar iets open ogen. Goed gedragen oor, iets krap scharend gebit, correcte hals en schouder, goede opperarm, rechte voorbenen, goede ribbenpartij, weinig kniehoeking, iets hooggedragen staart, prima vachtstructuur. Gaat met weinig kracht uit de achterhand.”
 • Asco van de Oude IJssel:
  “Krachtig gebouwde jonge reu met een fors hoofd, moet in hoofd nog wat adel ontwikkelen. Goed oog, oor en gebit, correcte half, goede voorhandhoeking, goed bone, goede ribbenpartij, de ruglijn loopt op dit moment nog erg op. Goed gedragen staart, zou wat meer kniehoeking willen zien, zelfverzekerde reu.”
 • Aydin van de Oude IJssel:
  “Erg mooie jonge reu. Schitteren reuenhoofd, mooi donker goedgevormd hoofd, goed gebit, prima voorhandhoeking, goede voorborst, prima benen en voeten, correcte rugbelijning, prima achterhand, schitterende beharen. Heeft uitmuntend gangwerk.”